Muzikale ontspanning
Houd de zaag scherp: een beetje blues op z'n tijd helpt daarbij!

"Houd de zaag scherp" is volgens Stephen Covey een van de 7 eigenschappen van effectief leiderschap die mede de kwaliteit van ons leven bepalen. Deze eigenschap gaat kortweg gezegd over de zorg voor jezelf. Je kunt immers niet onafgebroken inspannend bezig zijn en dan ook nog goede kwaliteit blijven leveren of ervaren. Iedereen heeft op enig moment een bron van inspiratie nodig om zijn accu op te laden en dat kan op veel verschillende manieren.

Ik haal zelf veel inspiratie uit mijn passie voor muziek. Dit wil ik ook graag delen met anderen en doe dat bijvoorbeeld door deel uit te maken van twee koren. Samen zingen geeft veel plezier en zorgt ervoor dat je je zowel geestelijk als lichamelijk weer fit voelt. Uit onderzoek van de universiteit van Frankfurt (2004) blijkt ook dat zingen goed is tegen stress en de weerstand verhoogt. Door te zingen wordt de adem gestimuleerd en dat is goed voor de bloedsomloop. Ook het plezier in het zingen werkt stressverlagend.

Een andere manier om passie voor muziek te delen, is door erover te vertellen en anderen het ook te laten horen. Ik geniet van veel muzieksoorten, maar mijn bijzondere belangstelling en passie gaan uit naar muziek met een verhaal, met een geschiedenis. Gospels, blues, jazz en country muziek hebben zo'n geschiedenis. Jaren geleden, tijdens een muzikale reis door het zuiden van de Verenigde Staten, werd ik gegrepen door de verhalen over de geschiedenis van dat gebied; een gebied met plantages die bewerkt werden door slaven, die hun eentonige werk wisten te doorbreken met muziek en zang. Een lied vertelt in zo'n geval meer dan alleen dat wat in de tekst geschreven staat. Het vertelt over het leven van alledag, de ontberingen die velen hebben moeten ondergaan, maar ook het plezier dat men met elkaar in de muziek vond. Behalve de 'slavenmuziek' ontstonden ook andere muzieksoorten, bijvoorbeeld door de invloed van Franse en Spaanse nederzettingen, zoals in Louisiana (Baton Rouge, Natchez, e.d.). De muziek die daaruit ontstond, werd later bekend onder de naam Zydeco.

Ik vind het leuk om jou nog meer te vertellen over die geschiedenis en zal ter inspiratie ook links opnemen met deze muziek. Klik voor deze verhalen in de menubalk bij  miscellaneous op de betreffende titel.

Om alvast in de stemming te komen, vind je hieronder een paar voorbeelden van legendarische blues artiesten en Zydeco muziek.Tampa Red - "It's tight like that

1928Bessie Smith - "Nobody knows you when you're down and out"

1929Sonny Boy Williamson - "Eyesight to the blind"

1951Taj Mahal - "Cakewalk into town" (Zydeco)

1972
Contactgegevens

Postadres : Zwarteweg 109, 8097 PT Oosterwolde
Telefoon    : 06 - 22 15 88 41
Informatie

Op mijn dienstverlening zijn Algemene voorwaarden van toepassing.

KvK nr. 60064412
© Copyright 2018 - Credo-exe.nl